GAGAL MENYIMPAN, ANDA AKAN GAGAL BERSARA

Ramai yang merasakan untuk mendapat kehidupan selesa kita perlu mempunyai pendapatan yang tinggi. Pandangan ini, adalah salah sama sekali kerana kunci untuk bebas dari kemelut kewangan adalah menyimpan. jika anda gagal menyimpan, pasti anda akan gagal untuk bersara

Facebook Comments
Read More →
Share:

Your Network Is Your Net-worth
Financial Wisdom Of The Day

What is meant by Porter Gale in her quote’s Your Network is Your Net-worth, to me speaks a thousand words. Essentially your current state of being revolves around people you mingle with. As a result, the way your mind is program to react, will rely densely on the environment surrounds you either positive nor negative.

Facebook Comments
Read More →
Share:

Mak Cik Dari Soremban


Kenangan semasa on-duty menjaga arwah mama kt PPUM, saya share story ni kat FB tahun lepas pada 13 June, agak2 apa la nasib anak mak cik ni? Geng yang riak semata2 nk reject agent cakap ‘takpe aku tawakal je’ baca sampai habis tau. Asal korang tak susahkan mak ayah korang sudah!

Facebook Comments
Read More →
Share:

Solat Sunat Aidilfitri ala PKP

Solat raya tahun ini agak mencabar maka bersiap sediala wahai bapak2 sekalian. Kawan2 FB share macam mana kita boleh jadikan tahun 2020 ini paling istimewa bebanding tahun2 sebelumnya. Mengikut Ustad Somad, dia kata untuk solat JAMAK perlu ada 4 orang, 1 Iman dan 3 Makmum; kalau kurang kena solat sendiri2 xperlu baca khutbah. Semoga korang semua dapat mangfaat ya.

Facebook Comments
Read More →
Share:

Dokumen Hibah Pengganti Wasiat Kepada Waris

Kita biasa mendengar ejen takaful promote Hibah Takaful, yang mana ia boleh menyelesaikan masalah harta pusaka. Mereka tidak salah cuma perancangan tidak lengkap. Ini adalah kerana hibah takaful adalah insurmen menyediakan dana kecemasan kepada waris dalam jangka masa yg singkat. Bagaimana pula dengan aset2 kita yang lain?

Facebook Comments
Read More →
Share: