Mak Cik Dari Soremban


Kenangan semasa on-duty menjaga arwah mama kt PPUM, saya share story ni kat FB tahun lepas pada 13 June, agak2 apa la nasib anak mak cik ni? Geng yang riak semata2 nk reject agent cakap ‘takpe aku tawakal je’ baca sampai habis tau. Asal korang tak susahkan mak ayah korang sudah!

Facebook Comments
Read More →
Share:

Solat Sunat Aidilfitri ala PKP

Solat raya tahun ini agak mencabar maka bersiap sediala wahai bapak2 sekalian. Kawan2 FB share macam mana kita boleh jadikan tahun 2020 ini paling istimewa bebanding tahun2 sebelumnya. Mengikut Ustad Somad, dia kata untuk solat JAMAK perlu ada 4 orang, 1 Iman dan 3 Makmum; kalau kurang kena solat sendiri2 xperlu baca khutbah. Semoga korang semua dapat mangfaat ya.

Facebook Comments
Read More →
Share:

Dokumen Hibah Pengganti Wasiat Kepada Waris

Kita biasa mendengar ejen takaful promote Hibah Takaful, yang mana ia boleh menyelesaikan masalah harta pusaka. Mereka tidak salah cuma perancangan tidak lengkap. Ini adalah kerana hibah takaful adalah insurmen menyediakan dana kecemasan kepada waris dalam jangka masa yg singkat. Bagaimana pula dengan aset2 kita yang lain?

Facebook Comments
Read More →
Share:

Wasitah Elak Harta Beku

Selepas kita baca perkongsian di Produk Perkhimatan Wasiyyah Shoppe mesti warganet nak tahu bagaimana wasiyyah shoppe dapat membantu dalam isu perwarisan harta dan mengelakkan harta kita beku. Ini adalah satu2nya syarikat amanah yang menyediakan penyelesaian Hybrid dimana undang2 sivil dan syariah diharmonikan. Apa yang dimaksudkan hybrid ini?

Facebook Comments
Read More →
Share:

Produk Perkhidmatan Wasiyyah Shoppe

Kita dah kenal Wasiyyah Shoppe, sekarang warganet pasti ingin tahu produk apa yang mereka sediakan. Dan bagaimana syarikat ini dapat membantu bagi mengurus perwarisan harta kita. Syarikat telah banyak melaburkan dengan memberi geran kepada universiti UKM untuk mengkaji kaedah terbaik bagi menyelesaikan isu harta beku dikalangan orang islam.

Facebook Comments

Read More →
Share: