Mak Cik Dari Soremban


Kenangan semasa on-duty menjaga arwah mama kt PPUM, saya share story ni kat FB tahun lepas pada 13 June, agak2 apa la nasib anak mak cik ni? Geng yang riak semata2 nk reject agent cakap ‘takpe aku tawakal je’ baca sampai habis tau. Asal korang tak susahkan mak ayah korang sudah!

Read More →
Share:

Pilih AIA Untuk Simpanan Persaraan Terbaik

Ini adalah sambungan dari Pentingnya Simpanan Persaraan sebelum nak baca perkongsian yang ini, perlu baca link yang saya share dahulu. Kita dah tahu masalah baru kita akan menghargai kepentingan solusi ini, untuk bersara dengan aman kita perlu minima RM650,000 sehingga RM7 juta bergantung kepada perbelanjaan bulanan kita. Kali ini kita akan bincang bagaimana AIA boleh membantu untuk mengurangkan jurang dana persaraan kita.

Read More →
Share:

Pentingnya Simpanan Persaraan

Sekali lagi, jika ada yang rajin baca blog ni akan perasan nada penulisan berubah. Faktor utama saya ubah sebab geng yang akan baca kebarangkalian otai2, geng2 senior dan bukan budak2 hingusan. Haha. Topik ni lebih serasi dengan jiwa orang lewat 30an sebab masa ni kebanyakkan komitment dah makin berkurangan. Time ni la pepatah jawa paling famous kata ‘LIFE BEGINS AT 40’.

Read More →
Share:

Simpanan Pendidikan Anak

Sebagai ibubapa pasti kita ingin beri yang terbaik untuk anak kita. Aku yakin semua akan setuju, bila aku cakap jika kita berjaya mendidik anak kita dengan baik, maka harapan mereka untuk memperoleh masa depan cerah lebih tinggi. Kalo tak, kenapa kita hantar anak ke montessori sehingga bulanan RM600 sebulan kan.

Read More →
Share:

Apa Yang Medikal Kad Individu TAK COVER?

Soalan ini mesti bermain difikiran korang kan dan soalan yang paling favorite client tanye masa aku propose untuk ambil medikal kad. Experience aku yang paling epik adalah aku ke rumah prospek, ayah di interview macam nak aku ni bakal menantu, kenapa itu… ini… Riki2 rupanya dulu kena tipu agent so tak mo anak kena tipu lagi. Valid reason kena hamun.

Read More →
Share: