Simpanan Pendidikan Anak

Sebagai ibubapa pasti kita ingin beri yang terbaik untuk anak kita. Aku yakin semua akan setuju, bila aku cakap jika kita berjaya mendidik anak kita dengan baik, maka harapan mereka untuk memperoleh masa depan cerah lebih tinggi. Kalo tak, kenapa kita hantar anak ke montessori sehingga bulanan RM600 sebulan kan.

Read More →
Share:

Apa Yang Medikal Kad Individu TAK COVER?

Soalan ini mesti bermain difikiran korang kan dan soalan yang paling favorite client tanye masa aku propose untuk ambil medikal kad. Experience aku yang paling epik adalah aku ke rumah prospek, ayah di interview macam nak aku ni bakal menantu, kenapa itu… ini… Riki2 rupanya dulu kena tipu agent so tak mo anak kena tipu lagi. Valid reason kena hamun.

Read More →
Share:

Apa Itu Hibah Takaful?

Aku rasa sejak mula PKP semua akan perasan di FB ejen takaful share promotion Hibah Takaful. Aku pun salah seorang yang rajin up iklan kt FB dari FB page aku. Ye la simpan kt AIA RM30 sebulan ada perlindungan RM50,000 jika kita MATI atau kemalangan Ilat Kekal. Tapi ramai juga yang ingat hibah takaful ni medikal kad

Read More →
Share:

KEPERLUAN MENYEMAK POLISI ANDA

Korang mesti biasa dapat call dari ejen takaful nk set appointment untuk review polisi. Adakan!!! Korang mesti ingat dah ada pelan insurans cukup la kan. Ia betul cukup masa yang korang sign-up. Tapi lepas beberapa tahun kena review semula. Bukan CANCEL polisi lama tapi UPGRADE. Jom baca sharing dari my best buddy Rizal Sukor mengenai review polisi ni.

Read More →
Share:

Mencari Medikal Kad Terbaik

Soalan cepumas, wujud ke medikal kad terbaik? Jawapannya ada. Konfirm ejen kat luar cakap company dia Thorbaikkk tapi sebenarnya dalam industri takaful individu, ejen bole wakil satu company jer. Confirm dia cakap company dia the best kan, kecuali geng yang dapat sijil RFP dan diorg register dengan syarikat FA. Geng ni boleh compare semua produk dari lain2 company. LECEH!!! Macam aku dah siap dah module 1&2 boleh joing FA tapi SETIA dengan AIA, sebab company ni best, baik tok ejen, client pn dapat faedah yang best2

Read More →
Share: