Bajet Takaful

Topik ni la sebenarnya yang paling mencabar untuk kami perunding takaful buat. Kadang2 client buat2 tak faham. Kalo betul2 tak faham kami boleh terangkan tapi geng yang rasa kami ni saje buat pakej untuk komisen tue tak adil la. Kami ada guidelines tau untuk buat pakej takaful keluarga korang tu, rujuk sharing ni Quadrant Simpanan Takaful. Kali ni Rizal Sukor berkongsi pandangan berkaitan bajet takaful, memang logik. 

Read More →
Share:

Medikal Kad Standalone VS Medikal Kad Komprehensif

Okay musim2 PKP Covid19 ni ramai betul yang mencari dan buat perbandingan medikal kad. Tindakan yang sangat bagus. Kita sebagai pengguna mesti yang yang terbaikkan tapi kaedah korang compare tue yang kurang effective. Meh sini aku ajar macam mana nk compare medikal kad standalone vs medikal kad komprehensif

Read More →
Share:

Quadrant Simpanan Takaful

Apa itu Quadrant Simpanan Takaful? Korang pernah dengar tak? Kalo agent takaful yang dah senior confirm tahu la apa yang aku nak share ni. Yang agent baru mungkin buat2 faham. Yang pasti rakyat marhaen macam aku sebelum masuk industri perancangan kewangan tak paham apa. Yang korang tau kalo amik pelan takaful nak bagi agent kaya. Haha tak semua tapi ada jenis tue. 

Read More →
Share: