Mencari Medikal Kad Terbaik

Mencari Medikal Kad Terbaik

Soalan cepumas, wujud ke medikal kad terbaik? Jawapannya ada. Konfirm ejen kat luar cakap company dia Thorbaikkk tapi sebenarnya dalam industri takaful individu, ejen bole wakil satu company jer. Confirm dia cakap company dia the best kan, kecuali geng yang dapat sijil RFP dan diorg register dengan syarikat FA. Geng ni boleh compare semua produk dari lain2 company. LECEH!!! Macam aku dah siap dah module 1&2 boleh joing FA tapi SETIA dengan AIA, sebab company ni best, baik tok ejen, client pn dapat faedah yang best2

Apa Sifu Aku Ajar?

So apa yang boss aku Fauzul Nizam ajar, dia cakap medikal kad terbaik adalah pelan medikal kad komprehensif sbb pelan ni flexible dan ada banyak manfaat. Kalo pelan medikal korang cukup 6 unsur yang aku nak share ni, korang dah tak perlu upgrade medikal kad seumur hidup. Buat apa, tiap beberapa tahun tukar medikal kad. Dah la makin tua makin mahal.

Apa 6 Unsur Untuk Medikal Kad Terbaik?

1. Perlindungan Hayat dan Ilat Kekal – kalo coverage ni cukup untuk 10 tahun gaji awome. Kalo tak minima 12 bulan gaji, maka korang kena rancang untuk UPGRADE bila ada bajet.

2. Pampasan Penyakit Kritikal – Ini pun sama minima kena cover 6 bulan gaji Best case 5 tahun. Kenapa 5 tahun? Sebab untuk declare ko dh sembuh sepenuhnya doktor akan periksa selama 5 tahun berturut2. So, at least boleh guna duit untuk rest atau dapatkan rawatan alternatif

3. Pampasan Kemalangan – Yela kan kemalangan tak berbau. Bukan kita nk accident. Pun sama, kena cover 1 tahun gaji. Sebab kalo mati senang waris dpt duit pampasan, kalo x? Ada la duit tok belanja, berehat dan pergi kauseling untuk suai diri. Bayangkan kaki hilang 2 belah macam mana nk kerja yang normal kita buat?

4. Simpanan – Yang ni paling ramai salah faham. Memang bila matang ada la duit untuk belanja tp fungsi sebenar simpanan ni untuk cover kenaikan kos insurans tue. Korang kena tau, rate inflasi kos perubatan dekat 15%. Lepas tue sekarang purata sehari kos kt hospital dekat RM1,000, tue penyakit biasa. Tapi kalo penyakit kritikal sehari boleh cecah RM30,000 SEHARI. Mana nak cari duit masa sakit tue?

5. Medikal Kad – Bagi aku kalo annual limit korang tak sampai 1 juta, maka medikal kad korang masih belum cukup sifat. kan aku cakap kos rawatan sehari bole cecah puluhan ribu. Tue tahun 2020. Bayangkan tahun 2040? Berapa banyak agaknya. Percaya cakap aku, korang kalo tak ubah mindset sekarang masa depan korang memang akan terbeban dengan kos rawatan hospital. Tak percaya cuba sekali!!!

6. Waiver – Ramai ejen aku tengok bila buat polisi diorang jarang2 letak waiver ni. bagi aku Rider ni WAJIB. Waiver ni adalah insurance ke atas polisi korang. Kalo korang ditimpa musibah ilat kekal atau 39 penyakit kritikal. Polisi ni FREE tak payah bayar dah tapi cover seumur hidup

Contoh Polisi Medikal Kad Terbaik

Tulis2 korang tak paham kan; aku buat contoh untuk proposal; Lelaki, Umur 24, 30 dan 40 tahun, Tak merokok dan kerja Admin, Pendapatan tahunan RM20,000

UMUR 24 TAHUN

UMUR 30 TAHUN

UMUR 40 TAHUN

Gambar2 ini adalah sekadar contoh dan hanya boleh digunakan pada ketika sebutharga ini dibuat. Kalo nak tahu pelan korang macam mana kena PM Hanan Hai

Apa2 pun medikal kad komprehensif ni makin berumur makin mahal. Sebab tue aku akan selalu cadangkan pada client aku yang muda2 untuk amik medikal kad komprehensif dulu, cover kos perubatan ni, in sha allah medikal kad settle korang dah boleh buat bajet untuk benda2 lain.

Kenapa aku cakap macam tue, sebab surah baqarah ayat 240 ingatkan yang kita perlu pastikan, kita tidak tinggalkan keluarga kita dalam keadaan meminta2, sekurang2nya dalam masa 12 bulan. Jadi amanah keluarga korang dah settlekan. Dan coverage medikal kad korang tahunan 1 juta dan takde had limit seumur hidup. Berehhhh!!!! 

THIS IS YOUR PERFECT MEDICAL PLAN

Tetiba cakap jawo plak. Kalo nak tanye apa2 pm jer aku kt Hanan Hai

Facebook Comments

You might also like …